Coloured Glasses circle

Coloured Glasses

Coloured Glasses - developing Global Competency

YFU Sverige genomför tillsammans med partnerorganisationerna YFU Tyskland, YFU Frankrike och YFU Estland projektet "Coloured Glasses - developing Global Competency". Målet är att nå 3500 unga med workshopen Coloured Glasses i skolor och föreningar. I Coloured Glasses har vi tagit våra viktigaste nycklar till interkulturellt lärande och skapat en workshop för att nå ut till fler ungdomar i Sverige för att skapa större tolerans och förståelse för varandra. Det är en interaktiv workshop som utmanar deltagarna att med olika övningar se på världen och sig själva. Under projekttiden 1 augusti 2017 till juli 2019 kommer totalt 5 volontärer att utveckla, leda och utvärdera dessa workshops. Volontärerna utgår från YFU Sveriges kontor i Stockholm och får en egen djup kulturupplevelse genom att bo i värdfamilj.

Coloured Glasses Grow: Expanding Intercultural Education

Detta projekt finansieras av Europeiska kommissionens Erasmus+ program och koordineras av European Educational Exchanges – Youth For Understanding (EEE-YFU), i samarbete med FernUniversität, OBESSU, YEU International, YFU Österrike, YFU Bulgarien, YFU Estland, YFU Frankrike, YFU Tyskland, YFU Italien, och YFU Sverige.

Med hjälp av “Coloured Glasses:  Expanding Intercultural Education” bidrar YFU till att fler unga människor i Europa utvecklar interkulturella kompetenser och stärker dem i antidiskrimineringsarbete och att delta i interkulturell dialog.

Projektet utbildar fler workshopsledare, framför allt peer-to-peer-pedagogik, och bygger upp ett starkt volontärnätverk för att nå ut med så många workshops som möjligt till skolor, fritidsgårdar och andra ungdomsorganisationer.

Läs mer om CG metoderna

Vill du boka en Coloured Glasses workshop?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Kontaktperson

Kontaktinformation

Skolinformation

Meddelande till YFU

Loading
You have errors. Please check your entries above!

*Då du skickar in dina kontaktuppgifter till YFU Sverige går du med på
att vi hanterar dem enligt vår datalagringspolicy. Den kan du läsa mer om här.