Wide img 9537

Scouterna

"Jag fick se mycket scouting under mitt år i Mexiko eftersom jag hade möjligheten att vara med i till och med två scoutkårer, åka på ett internationellt scoutläger och ett antal mindre med kårerna jag var med i. Det var verkligen ett sätt att uppleva mer av Mexiko och lära känna mer av internationell scouting."

Samarbete för utökade möjligheter för internationella utbyten

Scouterna vill göra unga redo för livet genom äventyr och utmaningar. I arbetet utvecklas ständigt nya metoder för att kunna skapa möjligheter för medlemmar att växa som människor. Scouting finns över hela världen, och en viktig del av dears verksamhet kretsar kring utbyten med andra länder och kulturer. Därför har vi ett samarbetet mellan Scouterna och YFU.

Coloured Glasses och Scouterna

Sedan 2014 har YFU utbildat över 700 scoutledare i Coloured Glasses (LÄNK till CG). Alla IST-are till Världsscoutjamboreen i Japan fick denna möjlighet och YFU har sedan även deltagit med Coloured Glasses på t ex Demokratijamboreen, Roverway och Scouternas nationella jamboree sommaren 2017. Under 2018 vill YFU och Scouterna göra mer av YFUs interkulturella aktiviteter tillgängliga i Scouternas Aktivitetsbank för att på så sätt kunna stötta alla scoutledare. YFU erbjuder Coloured Glasses även för scoutkårer lokalt på de orter som YFU har volontärer.

Round xlarge 12307958 10205490826809807 152648936978395763 o

Mitt utbytesår har allt det som jag tycker är roligt med scouting.

 Nya möten, annorlunda upplevelser, intressanta personligheter, en liten gnutta hemlängtan och utmaningar. För ett år sedan bestämde jag mig för att ta en paus från Sverige och istället åka som utbytesstudent med YFU till USA. På den vägen är det, nu sitter jag i ett kök i Duluth, Minnesota med fyra nya föräldrar och lika många nya syskon och hade aldrig kunnat önska för ett bättre år. Scouting i USA skiljer sig på många sätt från den svenska; skjortorna, märkena och aktiviteterna. Det kan verka annorlunda men det finns en gemenskap inom scouting som sträcker sig över hela världen.

Scouterna och YFU, Youth For Understanding, kan på avstånd se ut som två helt skilda organisationer med olika mål. Men när man kommer ner till grunden så arbetar dom båda med att öppna världen för unga. De arbetar med relationer och utmaningar både stora och små. Arbetet bygger i grunden på frivilliga insatser och volontärer, vare sig det är värdfamiljen som för nionde gången öppnar sitt hem till en vilsen utbytesstudent eller scoutledaren som gör unga redo för livet. 

Har du tänkt på att bli utbytesstudent men inte bestämt dig? Gör det, det är bra att ta en paus och få perspektiv på sitt liv och världen eller bara ha det roligt. Du kanske hamnar i en stad i norra Minnesota eller by i södra Frankrike. Hur som helst kommer det förändra dig och din syn på världen för resten av ditt liv. Det är ett enda stort äventyr!

- Joel Bergstrand, Duluth MN, Valsätrakyrkans scoutkår

Wide scouterna logo